Provjerite zalihe: Iz prodaje se povlači serija kontroverznog lijeka

Date:

Zbog neispravnosti u kakvoći proizvoda tvrtka Medika d.d. povlači jednu seriju lijeka Soolantra, poznatijeg pod imenom Ivermectin. Povlačenje se provodi do razine ljekarni u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED).

Iz HALMED-a poručuju kako neispravnost u seriji 2414239 A nema opasnost po zdravlje. Dodaju kako nijedan lijek s istom djelatnom tvari u istom farmaceutskom obliku nema odobrenje za stavljanje u promet u Republici Hrvatskoj, zbog čega se navedeni lijek nabavlja postupkom izvanrednog unošenja na temelju izjave zdravstvene ustanove o potrebi za nabavom lijeka ili za nužne slučajeve liječenja na pojedinačni recept.

Agencija podsjeća da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Izvor: www.vecernji.hr

Share post:

Pretplatite se!

spot_imgspot_img

Aktualno

Čitajte...
Čitajte

Vatra slavi 25. rođendan koncertom u Virovitici

Popularna hrvatska rock grupa Vatra proslavit će svoj 25....

„Pčele nas okružuju“: Povodom Svjetskog dana pčela u Virovitici će se održati dvodnevna radionica za osnovnoškolce

Povodom Svjetskog dana pčela, Tehnološko-inovacijski centar Virovitica u suorganizaciji...

Koncert duhovne glazbe Alana Hržice u Virovitici

Virovitica će u subotu ugostiti poznatog izvođača moderne duhovne...