Dječji vrtić Cvrčak Virovitica dobio Dijamantni status eko škole, u ponedjeljak svečanost podizanja Zelene zastave

Date:

Dječji vrtić Cvrčak Virovitica stekao je 2010. godine status eko vrtića i ponosan je nosioc Zelene zastave. Nakon uspješno odrađenih i verificiranih svih sedam koraka, naš vrtić je ove godine zasluženo dobio Dijamantni status eko škole. Svečanost obnove Dijamantnog statusa i podizanje Zelene zastave je u ponedjeljak, 10. lipnja.

Ravnateljica vrtića Mandalena Kopas sa suradnicima jučer (petak) je bila u Donjem Kraljevcu po Zelenu zastavu za nadolazeću svečanost.

– Ovo je pokazatelj da naš vrtić dugi niz godina u svom radu potiče djecu, roditelje i djelatnike na ekološki način življenja, brigu o sebi, okolišu, prirodi i okruženju te gradu u kojem živimo. Cilj je od najranije dobi promicati važnost očuvanja prirode, usvajati zdrave radne i životno- praktične navike. Za ovu nagradu zaslužni su svi djelatnici vrtića, članice Eko odbora, odgojiteljice Ekološkog aktiva, eko koordinatorice Ruža Vedrinski i Ana Vampovac, a u našem radu pomažu nam i kumovi te Grad Virovitica. Svi zajedno radimo i promičemo ekološku svijest kod djece, ali i nas odraslih. Navike poput recikliranja, razdvajanja otpada, održivog razvoja, štednje energije, kompostiranja, stečene u najranijoj dobi ostaju za cijeli život i tako odgajamo odgovorne i ekološki osviještene građane našeg grada, rekla je M. Kopas.

Izvor: www.virovitica.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Share post:

Pretplatite se!

spot_imgspot_img

Aktualno

Čitajte...
Čitajte

Gradu Virovitici odobren projekt za financiranje edukativnih i sportskih aktivnosti za djecu

Gradu Virovitici odobreno je 50.000,00 eura za financiranje aktivnosti...

ROKOVO 2024. U Viroviticu dolaze Severina, Grše, Vesna Pisarović, Psihomodo pop i Gazde

Poznata su imena izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjoj...