Igor Andrović: Želim poslati snažnu poruku o zdravstvenim i mentalnim blagodatima trčanja!

Date:

Prvi put Hrvatska zajednica županija organizira svoj vlastiti tim koji će sudjelovati na svjetski poznatoj utrci Wings for Life. Iz svake županije će sudjelovati nekoliko osoba, a utrka se održava istovremeno u cijelom svijetu, u 13 sati po lokalnom vremenu, s jednim ciljem – učiniti ozljede leđne moždine izlječivima! Ovo natjecanje predstavlja jedinstvenu priliku za solidarnost i podršku humanitarnim naporima, okupljajući zajednice iz cijele zemlje u borbi za važnu medicinsku svrhu. 


Utrci se pridružuje i naš župan Igor Andrović, koji također, obnaša ulogu kapetana tima Hrvatske zajednice županija za Wings for Life World Run te ističe: ” Prije svega, ono što me motivira da sudjelujem u utrci jest to što je utrka humanitarnog karaktera. Osim što je ovo prvi puta da ću sudjelovati u utrci Wings for Life, želim poslati snažnu poruku o zdravstvenim i mentalnim blagodatima trčanja. Vidim kako trčanje može pozitivno utjecati na tijelo i duh, pružajući osjećaj opuštenosti i zadovoljstva. Stoga želim naglasiti da nije bitno biti profesionalni trkač kako bi se sudjelovalo – važno je samo biti prisutan i pružiti podršku onima kojima je to najpotrebnije.”


Kada smo ga upitali kako je odlučio postati kapetan, župan Andrović odgovorio je: “Hrvatska zajednica županija me odabrala za kapetana ovog tima jer imam već nekoliko godina iskustva u trčanju. Trčao sam deset maratona do sada, kao i nekoliko polumaratona. Možda čak imam i najviše pretrčanih kilometara od svih župana i članova zajednice županija. Stoga mi je velika čast što su me odabrali za ovu ulogu. Čuo sam da se svi oni koji su sudjelovali vraćaju opet, što me dodatno motivira za ovaj izazov.”


Također je i istaknuo da treba potaknuti mlade da se bave sportom. 


– Mi smo kao Hrvatska jedna od najpretilijih nacija u Europi, stoga su ovakve aktivnosti izuzetno važne za promicanje zdravih životnih navika. Iako možda neće svi postati profesionalni sportaši, sudjelovanje u rekreativnim aktivnostima poput trčanja, hodanja, rekreativnog nogometa, tenisa, badmintona ili bilo kojeg drugog sporta ima značajan pozitivan utjecaj na tijelo i zdravlje svakog pojedinca. – govori Andrović. 

Virovitičko podravska županija predano radi na poticanju tjelesne aktivnosti i sportskog duha među svojim stanovnicima kroz različite programe i aktivnosti. 

– U posljednjih nekoliko godina, županija je organizirala niz utrka diljem svog područja, uključujući Litice oko Virovitice, Klopotec Trail u Pitomači, te Popišanac Trail u Slatini. Ove utrke ne samo da potiču sudionike na aktivnost i trčanje, već i promoviraju zdrav način života i sportski duh. Osim organizacije utrka, Virovitičko podravska županija aktivno podržava sportske udruge, klubove i škole sporta.  Svake godine se održavaju i Plazma Sportske igre mladih. Ovaj program cilja na djecu već od osnovne škole te ih potiče na bavljenje sportom i redovitu tjelesnu aktivnost. – ističe župan Andrović. 

Trening u Virovitici vodio je Robert Radojković, trostruki pobjednik Wings for Life World Run-a. Cijenjeni istarski ultramaratonac može se u karijeri pohvaliti istrčanim distancama od stotinu kilometara. U 2024. godini pokušat će još jednom u Zadru ostvariti pobjedu, u svojoj omiljenoj utrci u kojoj trči za one koji to ne mogu. 

(www.radioportal.hr / Foto: L. Šimić)

Share post:

Pretplatite se!

spot_imgspot_img

Aktualno

Čitajte...
Čitajte

Vatra slavi 25. rođendan koncertom u Virovitici

Popularna hrvatska rock grupa Vatra proslavit će svoj 25....

„Pčele nas okružuju“: Povodom Svjetskog dana pčela u Virovitici će se održati dvodnevna radionica za osnovnoškolce

Povodom Svjetskog dana pčela, Tehnološko-inovacijski centar Virovitica u suorganizaciji...

Koncert duhovne glazbe Alana Hržice u Virovitici

Virovitica će u subotu ugostiti poznatog izvođača moderne duhovne...