Uspješno završen Međunarodni kup PIRUETA 2024.

Date:

Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici PIRUETA CUP VIROVITICA 2024. održan je ovog vikenda, 16. i 17. ožujka u sportskoj dvorani OŠ Vladimir Nazor. 

-Ovo je sedmo izdanje našeg međunarodnog kupa, uključujući i jedno posebno izdanje održano online tijekom teških vremena pandemije COVID-19. Sudjeluje preko 400 natjecateljica iz više od sedam zemalja. Gosti nam dolaze iz raznih dijelova svijeta – Austrije, Njemačke, pa čak i Dubaija. – govori dopredsjednica kluba KRG Pirueta Virovitica Tena Tucelj. 

Na pitanje kako je došlo do ideje organizacije ovakvog natjecanja međunarodnog ranga baš u Virovitici, Tena nam odgovara:  „Prije otprilike deset godina, vođeni željom moje sestrične Lare da se bavi ritmičkom gimnastikom, organizirali smo klub ritmičke gimnastike Pirueta. Odluka je nastala zbog nedostatka takvog kluba na području Virovitice. Pokretanje kluba bila je zajednička inicijativa, potaknuta željom da se omogući lokalnoj djeci prilika za bavljenje ovim sportom.

Svi smo se skupili s velikom dozom entuzijazma i volje te sami organizirali klub ritmičke gimnastike. Nakon nekoliko godina rada na razvoju kluba, odlučili smo proširiti naše aktivnosti i uključiti se u organizaciju turnira.“


Reakcije i podrška lokalne zajednice i građana na ovakav događaj su izrazito pozitivne.

– Lokalna zajednica pruža podršku našem klubu na svaki mogući način, omogućuju nam korištenje dvorana za treninge i pripreme, pomažu koliko god je u njihovoj moći te im se zato iskreno zahvaljujemo.  – ističe dopredsjednica Tucelj. 
Također govori kako su izuzetno zadovoljni sudjelovanjem njihovih polaznika i posjećenošću događaja. 

– Svake godine, kroz Viroviticu prođe oko tisuću ljudi tijekom vikenda, što pokazuje koliko je ovaj događaj važan i popularan u našoj zajednici. Sada, s preko 400 natjecateljica, 13 sutkinja i glavnom sutkinjom, uz prisutnost i roditelja, vidimo da je Pirueta Cup postao neizostavan dio ritmičke gimnastike u našem području. Nadamo se da će takva posjećenost biti prisutna i svake godine. –  zaključuje dopredsjednica Tucelj. 

(www.radioportal.hr / Foto: D.Ž)

Share post:

Pretplatite se!

spot_imgspot_img

Aktualno

Čitajte...
Čitajte

Vatra slavi 25. rođendan koncertom u Virovitici

Popularna hrvatska rock grupa Vatra proslavit će svoj 25....

„Pčele nas okružuju“: Povodom Svjetskog dana pčela u Virovitici će se održati dvodnevna radionica za osnovnoškolce

Povodom Svjetskog dana pčela, Tehnološko-inovacijski centar Virovitica u suorganizaciji...

Koncert duhovne glazbe Alana Hržice u Virovitici

Virovitica će u subotu ugostiti poznatog izvođača moderne duhovne...