Izdana je građevinska dozvola za sportske terene na Vegeški

Date:

Brojni sportaši u gradu Virovitici, kako oni koji djeluju u sportskim udrugama, tako i oni koji se sportom bave rekreativno, uskoro će imati znatno bolje i kvalitetnije uvjete za treniranje.

Upravni odjel za prostorno uređenje gradnju i imovinsko-prave poslove Grada Virovitice izdao je građevinsku dozvolu za izgradnju sportskih terena na Vegeški. Novi sportski centar u potpunosti će se financirati kroz ITU mehanizam, a javna nabava za izvođača radova očekuje se ove godine u trećem kvartalu.

– Ovo je projekt kojim ne dajemo potporu samo sportu nego i cijeloj lokalnoj zajednici, istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin.

Projekt obuhvaća uređenje, proširenje i produženje karting staze, izgradnju nogometnog igrališta te atletskog borilišta s bacačkim borilištem, a unutar atletske staze nalazit će se multifunkcionalni tereni na tartan podlozi.

Virovitica ima najbolju karting stazu u Hrvatskoj na kojoj će se realizacijom ovog projekta u budućnosti moći voziti i međunarodne utrke te će kao takva zadovoljavati najviše standarde koje propisuje Savez.

Uredit će se i atletska staza, a unutar iste nalazit će se tereni za mali nogomet/rukomet, košarku, odbojku, odbojku na pijesku, tenis, badminton, kao i prostor za fitness. Osim terena za timske sportove, bit će postavljena i borilišta za skok u vis, skok u dalj i skok s motkom. Uz sam teren, s vanjske strane, na zelenoj površini, izvest će se tereni za bacačke discipline. Također, bit će izvedeno i gledalište na četiri mjesta oko terena, prilazna staza te vanjska rasvjeta kako bi se teren mogao koristiti i noću.

U kompleksu će se izgraditi i novo nogometno igralište sa živom travom, navodnjavanjem i rasvjetom kako bi se na istom mogle odigravati utakmice svih rangova natjecanja koje propisuje Nacionalni savez.

Projekt predviđa i gradnju građevine koja će služiti za sva navedena borilišta, a to je gledalište s pratećim sadržajima.

Unutar predmetne građevine smjestit će se prostorije za potrebe nogometnog i atletskog kluba s pratećim sadržajima kao što su fan zona/shop, dvorana za sastanke, caffe i sport bar. Iznad prizemlja građevine smjestit će se tribine s pogledom na nogometni teren, kao i atletsku i karting stazu.

Ukupna vrijednost projekta je 4,2 milijuna eura, a projektnu dokumentaciju izradio je Standing d.o.o. za projektiranje, građenje trgovinu i usluge iz Virovitice.

Izvor: www.virovitica.hr, Fotografije: Standing d.o.o.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Share post:

Pretplatite se!

spot_imgspot_img

Aktualno

Čitajte...
Čitajte

Gradu Virovitici odobren projekt za financiranje edukativnih i sportskih aktivnosti za djecu

Gradu Virovitici odobreno je 50.000,00 eura za financiranje aktivnosti...

ROKOVO 2024. U Viroviticu dolaze Severina, Grše, Vesna Pisarović, Psihomodo pop i Gazde

Poznata su imena izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjoj...