Klopotec Trail 2024: Uspješan trail u Pitomači

Date:

Danas je održan Klopotec Trail 2024., popularna trail utrka koja se svake godine održava u Pitomači. Ovaj događaj, organiziran od strane Turističke zajednice Općine Pitomača, privukao je preko 320 natjecatelja iz Hrvatske.

Natjecatelji su imali priliku birati između dvije staze: kraće od 7 km s usponom od 190 m i duže od 14 km s usponom od 360 m. Obje staze su kružne, prolaze kroz slikovite krajeve Kladarskog brega, kombinirajući makadam, kolne puteve i planinarske staze.

Ovogodišnji Klopotec Trail 2024. otvorio je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović koji je ujedno bio i sudionik samog traila.

Program događanja započeo je 30. Svibnja, točno na prvi dan obilježavanja dana Svetog Vida odnosno Općine Pitomača. Organizacija je bila na visokom nivou, uz mjerenje vremena, obradu i objavu rezultata te osiguranje dežurstva Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Pored brojnih lokalnih trkača, događaj je privukao i sudionike iz ostalih dijelova Hrvatske, što potvrđuje rastuću popularnost ove utrke na regionalnoj razini.

Klopotec Trail 2024 još jednom je pokazao zašto je ovo jedan od najvažnijih sportskih događaja u Pitomači. Osim natjecateljskog duha, događaj je bio ispunjen prijateljskom atmosferom i druženjem ljubitelja prirode i sporta. Organizatori su izrazili zadovoljstvo velikim odazivom i već su najavili planove za sljedeće izdanje utrke.

www.radioportal.hr / Foto: D.Ž.

Share post:

Pretplatite se!

spot_imgspot_img

Aktualno

Čitajte...
Čitajte

Gradu Virovitici odobren projekt za financiranje edukativnih i sportskih aktivnosti za djecu

Gradu Virovitici odobreno je 50.000,00 eura za financiranje aktivnosti...

ROKOVO 2024. U Viroviticu dolaze Severina, Grše, Vesna Pisarović, Psihomodo pop i Gazde

Poznata su imena izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjoj...