Na području grada do sada je posađeno 747 novih stabala; očekuje nas sadnja još preko 1.100 komada te 500-tinjak grmova

Date:

Provedbom I. faze projekta „Grad koji diše“ posađeno je ukupno 747 stabala, a preostala 582 u planu su za sadnju ove jeseni, rekla je zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac na aktualnom satu 28. sjednice Gradskog vijeća Grada Virovitice odgovarajući na pitanja vijećnika.

– U narednom periodu planira se pokrenuti javna nabava za II. i III. fazu navedenog projekta, a izvođenje radova planira se najkasnije krajem ove godine. U drugoj fazi projekta planiramo posaditi ukupno 324 stabla i to u sljedećim ulicama: Junija Palmotića, Augusta Šenoe, Tomaša Masaryka, Zbora narodne garde, Bečkoj i Franjevačkoj ulici te oko područne škole Vladimira Nazora u Podgorju, u dvorištu Dječjeg vrtića Cvrčak u Pejačevićevoj ulici i na zelenoj površini spojne ceste te pojedinačna stabla na području grada, rekla je Vlasta Honjek – Golinac dodavši da je u sklopu druge faze u planu i nabava i postavljanje dvije drvene sjenice s ozelenjenim krovnim vrtom te kanti za smeće i klupa.

Nova stabla na području grada bit će posađena i u sklopu treće faze i to njih 385, kao i 410 grmova. Sadnja je planirana u urbanim dijelovima grada: ulicama Ivana Gundulića, Mije Pupeka, Vinogradskoj, na parkiralištu Eugena Kvaternika, Trgu Ante Starčevića, Stepinčevoj…

– U sklopu projekta izgradit ćemo i slavine sa zdravstveno ispravnom pitkom vodom. Slavine će se nalaziti na šest lokacija: dvije na „Vegeškoj“ te po jedna kod OŠ Vladimir Nazor, OŠ Ivane Brlić – Mažuranić, kod Tehničke škole te ispred crkve Sv. Roka. Uz navedene javne slavine te sadnju stabla i grmova planira se izgraditi nogostup s obje strane u Ulici Alojzije Stepinca, rekla je zamjenica gradonačelnika istaknuvši ujedno kako je Gradu Virovitici odobren još jedan projekt u sklopu kojeg građani mogu očekivati nove zelene površine.

Riječ je o projektu uređenja užeg centra grada, odnosno u planu je izgradnja parka uz Spojnu cestu – “Čarobna šuma”, sadnja drvoreda Gajevoj ulici, uređenje Trga dr. Franje Tuđmana te uređenje parka oko sata na Trgu kralja Tomislava i spoja dvaju trgova.

– Projekt uključuje i sadnju više od 200 komada stabala, 100 grmova te 2 zelena zida koji se sastoje od sadnica živice, rekla je na kraju V. Honjek – Golinac.

www.virovitica.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Share post:

Pretplatite se!

spot_imgspot_img

Aktualno

Čitajte...
Čitajte

Gradu Virovitici odobren projekt za financiranje edukativnih i sportskih aktivnosti za djecu

Gradu Virovitici odobreno je 50.000,00 eura za financiranje aktivnosti...

ROKOVO 2024. U Viroviticu dolaze Severina, Grše, Vesna Pisarović, Psihomodo pop i Gazde

Poznata su imena izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjoj...