Obavijest vlasnicima zapuštenih nekretnina – Općina Suhopolje

Date:

Sukladno s člankom 12., 13. i 14. Odluke o komunalnom redu („Službeni glasnik“ Općine Suhopolje broj 5/19), određeno je da se vlasnici i korisnici nekretnina dužni održavati okućnicu odnosno okoliš zgrade uključujući i ogradu prema površini javne namjene koja ne smije ometati korištenje javno prometne površine.

Okućnica i okoliš moraju biti čisti i uredni. Dvorišta, travnjake, vrtove, voćnjake, vinograde, livade i ostale površine oko zgrada te neizgrađena građevinska zemljišta uz površine javne namjene vlasnici odnosno korisnici moraju držati čistima i urednima. Dužni su sprječavati zakorovljenost i obrastanje te s njih ne smiju dolaziti nikakve štetne imisije na površine javne namjene.

Neodržavana okućnica, dvorište, travnjak, vrt, voćnjak, vinograd, livada i ostale površine oko zgrada, te neizgrađena građevinska zemljišta smatrat će se zapuštenim ako se ne sprječava njihova zakorovljenost i obrastanje. Svojim stanjem i izgledom ne smiju narušavati estetski izgled okolnih površina.

Pozivaju se svi vlasnici nekretnina da svoje voćnjake, okućnice, dvorišta, neizgrađena zemljišta, travnjake, voćnjake i vrtove održavaju sukladno gore navedenim člancima, u protivnom će Općina Suhopolje uklanjanje zakorovljenosti izvršiti putem treće osobe na trošak vlasnika temeljem članka 112. Zakona o komunalnom gospodarstvu („Narodne novine“ broj 68/18., 110/18. i 32/20)

Izvor: suhopolje.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Share post:

Pretplatite se!

spot_imgspot_img

Aktualno

Čitajte...
Čitajte

Vatra slavi 25. rođendan koncertom u Virovitici

Popularna hrvatska rock grupa Vatra proslavit će svoj 25....

„Pčele nas okružuju“: Povodom Svjetskog dana pčela u Virovitici će se održati dvodnevna radionica za osnovnoškolce

Povodom Svjetskog dana pčela, Tehnološko-inovacijski centar Virovitica u suorganizaciji...

Koncert duhovne glazbe Alana Hržice u Virovitici

Virovitica će u subotu ugostiti poznatog izvođača moderne duhovne...