„OD IZVORA DO MORA“ Grad Virovitica u subotu, 27. travnja, organizira zelenu čistku na tri lokacije

Date:

U ovogodišnjemu izdanju ekološkog projekta Coca-Cole, Konzuma, Jutarnjeg lista i Udruge gradova „Od izvora do mora“ sudjeluje 30 hrvatskih gradova među kojima je i Virovitica, koja se natječe u kategoriji srednjih gradova.

Ideja koja stoji iza ovog velikog projekta jest akcijama čišćenja ambalažnog otpada ukazati na važnost zaštite vodnoga bogatstva naše zemlje i primjerenog odlaganja takvog otpada, a sadnjom drveća u gradovima unaprijediti kvalitetu života svih koji u njemu žive.

Grad Virovitica će akciju čišćenja okoliša, odnosno zelenu čistku, organizirati u subotu, 27. travnja, a povodom obilježavanja Dana planete Zemlje. Čistki će se, uz Gradsku upravu, pridružiti i Savjet mladih Virovitičko-podravske županije, HPD Papuk, Razvojna agencija VTA te tvrtka Flora VTC. Također, dobrodošli su i svi zainteresirani građani. Detalji su definirani na sastanku koji je održan danas (petak) u Gradu Virovitici, a prema riječima zamjenice gradonačelnika Vlaste Honjek-Golinac, u planu je čišćenje tri lokacije. Sudionici će se podijeliti u tri grupe te od otpada odbačenog u prirodu očistiti Šarene mostove u Sv. Đurađu, prostor bivše šintarnice u Požarima te lokaciju u blizini Ulice Slavka Biondića u Rezovačkim Krčevinama.

Sve rekvizite potrebne za čišćenje osigurali su organizatori projekta „Od izvora do mora“.
Do 1. srpnja znat će se koji je najbolji mali, srednji i veliki grad. Svaki od ta tri pobjednika dobit će po 15 tisuća eura, koje moraju iskoristiti za barem 30 stabala, ali ne i ukrasnih grmova, živice i cvijeća. Sadnice se trebaju posaditi između listopada i prosinca.

Coca-Cola je projekt Od izvora do mora u Hrvatskoj pokrenula 2018. godine, u suradnji s Vladinim institucijama i udrugama civilnoga društva. Prije tri godine kao partner se pridružio i Jutarnji list, 2022. godine Konzum, a od prošle godine i Udruga gradova. Podršku projektu dali su Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Fakultet šumarstva i drvne tehnologije iz Zagreba.

Izvor: virovitca.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Share post:

Pretplatite se!

spot_imgspot_img

Aktualno

Čitajte...
Čitajte

Vatra slavi 25. rođendan koncertom u Virovitici

Popularna hrvatska rock grupa Vatra proslavit će svoj 25....

„Pčele nas okružuju“: Povodom Svjetskog dana pčela u Virovitici će se održati dvodnevna radionica za osnovnoškolce

Povodom Svjetskog dana pčela, Tehnološko-inovacijski centar Virovitica u suorganizaciji...

Koncert duhovne glazbe Alana Hržice u Virovitici

Virovitica će u subotu ugostiti poznatog izvođača moderne duhovne...