Podrška za kvalitetniji život osobama s invaliditetom: Suradnja Grada Virovitice, Udruge invalida rada i ostalih OSI Virovitica na hvalevrijednom programu

Date:


Grad Virovitica je partner u provedbi programa „Podrška za kvalitetniji život osobama s invaliditetom“.

Cilj programa je pružanje inovativnih socijalnih usluga odraslim osobama s invaliditetom i smanjenje pritiska na zdravstveni sustav. Nositelj programa je Udruga invalida rada i ostalih OSI Virovitica, a provodi se na području grada Virovitice i prigradskih naselja.

Zaposlena je djelatnica koja obilazi 19. korisnika u njihovim domovima, te pruža socijalnu uslugu mjerenja tlaka i šećera, te asistenciju pri razgibavanju. Na taj način je smanjena potreba za liječnikom i zdravstvenim uslugama, te povećana kvaliteta života za 19. korisnika. Dio projektnih aktivnosti je usmjeren na poboljšanje psihosocijalnog zdravlja i opće dobrobiti za ciljanu skupinu-odrasle osobe s invaliditetom.

U tu svrhu su organizirane radionice psihosocijalne podrške čija je voditeljica psihologinja Jasna Per Kožnjak i kreativne radionice. Korisnici su dobili mogućnost za kreativno izražavanje i što je vrlo važno, priliku za druženje. Program će trajati tri godine, a u cijelosti je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Izvor: www.invalidirada.org / www.virovitica.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Share post:

Pretplatite se!

spot_imgspot_img

Aktualno

Čitajte...
Čitajte

Vatra slavi 25. rođendan koncertom u Virovitici

Popularna hrvatska rock grupa Vatra proslavit će svoj 25....

„Pčele nas okružuju“: Povodom Svjetskog dana pčela u Virovitici će se održati dvodnevna radionica za osnovnoškolce

Povodom Svjetskog dana pčela, Tehnološko-inovacijski centar Virovitica u suorganizaciji...

Koncert duhovne glazbe Alana Hržice u Virovitici

Virovitica će u subotu ugostiti poznatog izvođača moderne duhovne...