Prijavljen projekt izgradnje III. osnovne škole sa sportskom dvoranom

Date:

Škola će imati 25 modernih učionica, a kapacitet je 700 učenika.

Grad Virovitica je u suradnji s Razvojnom agencijom VTA prijavio projekt izgradnje III. osnovne škole s dvodijelnom sportskom dvoranom na Javni poziv „Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole_Grupa 1“, Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Cilj projekta je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za prelazak osnovnih škola na području grada Virovitice u jednu smjenu i provođenje cjelodnevne škole. Predviđeno je 25 novih i modernih učionica, a kapacitet nove škole je 700 učenika. Izgradnjom III. osnovne škole Grad Virovitica imat će 3 optimalne škole za jednosmjensku i cjelodnevnu nastavu, čime će se rasteretiti roditelje i učenike u smislu dolaska i odlaska u školu te pohađanja izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti.

Podsjetimo, projekt izgradnje III. osnovne škole sa školskom sportskom dvoranom je pri ocjenjivanju u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih po svim elementima ocjenjivanja dobio stopostotno financiranje – za školu, dvoranu i uređenje okoliša, što znači da je u potpunosti usklađen s državnim pedagoškim standardima.

Ukupna vrijednost projekta je 19.289.910,79 eura.

U neposrednoj blizini, jugozapadno od planirane osnovne škole, smještena je druga obrazovna institucija – Veleučilište u Virovitici, a gradit će se i nova zgrada dječjeg vrtića koji će s projektiranom školom činiti odgojno-obrazovni kompleks.

www.virovitica.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Share post:

Pretplatite se!

spot_imgspot_img

Aktualno

Čitajte...
Čitajte

Gradu Virovitici odobren projekt za financiranje edukativnih i sportskih aktivnosti za djecu

Gradu Virovitici odobreno je 50.000,00 eura za financiranje aktivnosti...

ROKOVO 2024. U Viroviticu dolaze Severina, Grše, Vesna Pisarović, Psihomodo pop i Gazde

Poznata su imena izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjoj...