Učenički dom Virovitica briljirao na državnoj Domijadi

Date:

Osvojili prvo mjesto s pametnim radnim stolom Electric Wood, Dalili Horak srebro za recitaciju, a plesna ekipa je uzela broncu

Odlične vijesti stigle su iz Rovinja s državne Domijade na kojoj su nastupili učenici Učeničkog doma Virovitica. Stol naziva Electric Wood autora Stjepana Haumullera i Luke Bogatića pomeo je konkurenciju u području industrijskog dizajna – osvojivši prvo mjesto. Stjepan Haumuller je i prošle godine osvojio prvo mjesto u istoj kategorije. Ove je godine u suradnji s Lukom Bogatićem podigao izradu na višu razinu spojivši dvije struke, drvni tehničar dizajner i elektrotehničar. Electric Wood pametni je radni stol osmišljen kako bi učenicima uljepšao učenje te kako bi ono postalo zabavnije. Stol je izrađen od masivnog hrasta, a u njega su integrirane i električne komponente kao što je ambijentalno svjetlo, USB portovi za punjenje prijenosnih računala, mjesto za mobitel koje služi i kao bežični punjač. Za još ljepšu atmosferu u stol je ugrađen bluetooth zvučnik. Mentorica prvoplasiranim učenicima je bila odgajateljica Lucija Viktorija Suvajac.
S recitacijom „Ubijte nas odmah“, Dalila Horak je osvojila drugo mjesto. Mentorica joj je bila Suzana Sokele. U području plesnog izraza, postava u sastavu – Ella Kotaran, Viktoria Andrijević, Ninet Drljanac, Josipa Ditrih, te Leonarda Šrajber koja se uoči Domijade razboljela i nije mogla nastupiti, osvojile su treće mjesto. Mentorica im je odgajateljica Suzana Sokele.

Fotografijom Svjetlost – Daljina predstavila se Leonarda Šrajber. Fotografija se svidjela Učeničkom žiriju koji joj je dodijelio prvo mjesto, no kod stručnog prosudbenog povjerenstva poredak je bio nešto drugačiji… Mentorica joj je bila odgajateljica Gabrijela Slamić.

U sportskom dijelu natjecanja borili su se malonogometaši pod vodstvom odgajatelja Dražena Jurkovića. Od četiri utakmice, jednu su pobijedili i triput su poraženi. Malonogometnu ekipu činili su: Fran Bahnik, Florijan Tudić, Livio Bećiri, Manuel Duk, Ivan Šabić, Ante Šabić, Dino Hostić, Bruno Pečić i Tin Kokorić.

Izvor: vpz.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Share post:

Pretplatite se!

spot_imgspot_img

Aktualno

Čitajte...
Čitajte

Vatra slavi 25. rođendan koncertom u Virovitici

Popularna hrvatska rock grupa Vatra proslavit će svoj 25....

„Pčele nas okružuju“: Povodom Svjetskog dana pčela u Virovitici će se održati dvodnevna radionica za osnovnoškolce

Povodom Svjetskog dana pčela, Tehnološko-inovacijski centar Virovitica u suorganizaciji...

Koncert duhovne glazbe Alana Hržice u Virovitici

Virovitica će u subotu ugostiti poznatog izvođača moderne duhovne...