Ukupno 370.837 eura dolazi u Virovitičko-podravsku županiju od Ministarstva turizma i sporta, kod virovitičke gimnazije niknut će multifunkcionalni sportski teren za futsal, odbojku, rukomet…

Date:

Malo takvih igrališta imaju županijska središta, gotovo u strogom centru grada, a jedno takvo dobit će Virovitica. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, virovitičko-podravskom županu Igoru Androviću, uručila je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za “Rekonstrukcija postojećeg sportskog terena u multifunkcionalni sportski teren” kod zgrade Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici. Projekt je to Virovitičko-podravske županije, za što je Ministarstvo turizma i sporta izdvojilo bespovratnih 75.837,50 eura. Projekt je, uz tehničku pomoć VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj VPŽ, prijavljen na Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini.

Godinama je ovo bilo omiljeno igralište u središtu Virovitice i ponovo će biti. Uz ova sredstva, kod Gimnazije Petra Preradovića niknut će sjajan multifunkcionalni sportski teren koji će biti namijenjen za tri sporta – odbojku, rukomet i mali nogomet (Futsal). Na terenima će se moći održavati natjecateljski sport i sportska rekreacija, a ostavit će se i dovoljno prostora za buduću prilagodbu sportova koji će se razvijati nakon završetka projekta, poput badmintona, atletike ili druge sportske aktivnosti – naglasio je župan Andrović.

Cilj ovog projekta je doprinijeti popularizaciji sporta, potaknuti i poboljšati kvalitetu bavljenja sportom, povećati broj dostupnih i uređenih sportskih građevina na području grada Virovitice te stvoriti preduvjete za održavanje natjecateljskih sportova na lokalnoj i regionalnoj razini. Rok za provedbu projekta je šest mjeseci.

Izvor: www.vpz.hr, Foto: Kristijan Toplak, Ivana Andrović

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Share post:

Pretplatite se!

spot_imgspot_img

Aktualno

Čitajte...
Čitajte

Vatra slavi 25. rođendan koncertom u Virovitici

Popularna hrvatska rock grupa Vatra proslavit će svoj 25....

„Pčele nas okružuju“: Povodom Svjetskog dana pčela u Virovitici će se održati dvodnevna radionica za osnovnoškolce

Povodom Svjetskog dana pčela, Tehnološko-inovacijski centar Virovitica u suorganizaciji...

Koncert duhovne glazbe Alana Hržice u Virovitici

Virovitica će u subotu ugostiti poznatog izvođača moderne duhovne...