Uskoro energetska obnova zgrade 1 Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica (stara zgrada COOR-a)

Date:

Osim energetske obnove Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica, uskoro nas očekuje i obnova zgrade 1 Dječjeg vrtića Cvrčak, odnosno zgrade u Ulici Ljudevita Gaja gdje je nekada bio Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica.

Naime, Dječjem vrtiću je također odobren projekt energetske obnove koji je prijavila Razvojna agencija VTA u suradnji sa Gradom Viroviticom. Projekt je prijavljen na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Energetska obnova javnog sektora“ Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Provedbom je planirana dubinska obnova zgrade Dječjeg vrtića Cvrčak – Zgrada 1 na adresi Ljudevita Gaja 42, Virovitica. Obuhvaćeno je nekoliko mjera energetske učinkovitosti na ovojnici i tehničkim sustavima što će rezultirati uštedom godišnje potrebne toplinske energije za grijanje od 50,50% i primarne energije od 91,81% na godišnjoj razini u odnosu na stanje prije obnove te smanjenjem štetnih emisija CO2 od 93,48. Uz sve navedeno zgrada 1 Dječjeg vrtića prijeći će iz energetskog razreda E u C, što će pozitivno utjecati na kvalitetu života ciljane skupine (polaznici vrtića, njeni djelatnici te stanovnici grada Virovitice).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 263.112,36 eura.

Izvor: www.virovitica.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Share post:

Pretplatite se!

spot_imgspot_img

Aktualno

Čitajte...
Čitajte

Vatra slavi 25. rođendan koncertom u Virovitici

Popularna hrvatska rock grupa Vatra proslavit će svoj 25....

„Pčele nas okružuju“: Povodom Svjetskog dana pčela u Virovitici će se održati dvodnevna radionica za osnovnoškolce

Povodom Svjetskog dana pčela, Tehnološko-inovacijski centar Virovitica u suorganizaciji...

Koncert duhovne glazbe Alana Hržice u Virovitici

Virovitica će u subotu ugostiti poznatog izvođača moderne duhovne...