Virovitičko-podravska županija pomaže u organizaciji 9. slatinskog obrtničko-gospodarskog sajma

Date:

Dogovoreno je kako će se 9. po redu Obrtničko-gospodarski sajam održati u nedjelju, 5. svibnja u Parku 136. slatinske brigade s početkom u 11,30 sati.

Gledajući 2022. godinu, Virovitičko-podravska županija je u tih „365 dana“ bila druga u Hrvatskoj po ulaganju u potpore obrtnicima. Izdvajala je 3,83 eura za potpore obrtništvu po stanovniku… Obrtništvo i obrtnici, oduvijek su na ovim prostorima bili važan gospodarsko/poduzetnički čimbenik, a tradicija sajmovanja traje već desetljećima…

Virovitičko-podravska županija, koja je jedan od organizatora najboljeg sajma na ovim prostorima, Viroexpa, s 2.000 eura (prijašnjih godina je izdvajano 10.000 kuna nap.a.), pomoći će u organizaciji 9. Slatinskog obrtničko-gospodarskog sajma, koji će se održati 5. svibnja, u središtu Slatine. Sporazum o sufinanciranju potpisali su virovitičko-podravski župan Igor Andrović i predsjednik Udruženja obrtnika grada Slatine, Zlatko Šomođi, a uz nazočnost pročelnika za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojana Mijoka.

Na 9. Slatinskom obrtničko-gospodarskom sajmu, očekuje se predstavljanje stotinjak izlagača s područja Virovitičko-podravske, ali i susjednih županija, a predstavit će se i srednje škole koje njeguju obrtnička zanimanja. Upravo ta, deficitarna obrtnička zanimanja, svake godine, stipendira i Virovitičko-podravska županija, koja je za školsku 2023./2024., izdvojila 26 stipendija srednjoškolcima, a ukupno ih je 46-ero.

Organizator sajma je Udruženje obrtnika Slatina koje obuhvaća obrtnike s područja Slatine, te općina – Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje i Voćin. Pokrovitelji su Grad Slatina, Turistička zajednica grada Slatine, Gradska Razvojna agencije grada Slatine, Virovitičko-podravska županija te Hrvatska obrtnička komora, Područna obrtnička komora Virovitičko-podravske županije. Medijski pokrovitelj je Slatinski informativni centar – Radio Slatina.

Izvor: www.vpz.hr / Foto: Kristijan Toplak

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Share post:

Pretplatite se!

spot_imgspot_img

Aktualno

Čitajte...
Čitajte

Vatra slavi 25. rođendan koncertom u Virovitici

Popularna hrvatska rock grupa Vatra proslavit će svoj 25....

„Pčele nas okružuju“: Povodom Svjetskog dana pčela u Virovitici će se održati dvodnevna radionica za osnovnoškolce

Povodom Svjetskog dana pčela, Tehnološko-inovacijski centar Virovitica u suorganizaciji...

Koncert duhovne glazbe Alana Hržice u Virovitici

Virovitica će u subotu ugostiti poznatog izvođača moderne duhovne...