Igor Andrović je dobio najviše preferencijalnih glasova za Hrvatski sabor od kandidata iz Virovitičko-podravske županije

Date:

Virovitičko-podravski župan i predsjednik HDZ-a Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović, na izborima za Hrvatski sabor, gledajući samo područje Virovitičko-podravske županije i kandidate s područja VPŽ, dobio je najviše preferencijalnih glasova, njih 6.857. Značajno je to više nego prije četiri godine, kada je zadobio povjerenje 5.025 birača. Josip Đakić s liste HDZ-a, dobio je 1.859 glasova, odnosno 508 više nego prije četiri godine. S liste HDZ-a Vesna Bedeković je 17. travnja dobila 722 glasa.

Gledajući političke opcije i liste koje su prešle izborni prag od 5,00 posto na izborima za Hrvatski sabor IV. Izborne jedinice, Mate Vukušić s liste SDP-a i partnera, dobio je 1.171 glas, a drugi kandidat iz VPŽ, Tomislav Bračun, zadobio je preferencijalno povjerenje 638 birača.

S liste Domovinskog pokreta i partnera, Daniel Spajić je dobio 786, Ilija Nikolić 554, a Nikolina Tomić 173 glasa. Istodobno, s liste Mosta i partnera, Hrvoje Svoboda je dobio 156, Željka Ilijaš Baričević 147, a Luka Podnar 77 glasova. Lista Možemo, koja je također prešla izborni prag, nije na svojoj listi imala niti jednog kandidata s područja Virovitičko-podravske županije.

Izvor: vpz.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Share post:

Pretplatite se!

spot_imgspot_img

Aktualno

Čitajte...
Čitajte

Vatra slavi 25. rođendan koncertom u Virovitici

Popularna hrvatska rock grupa Vatra proslavit će svoj 25....

„Pčele nas okružuju“: Povodom Svjetskog dana pčela u Virovitici će se održati dvodnevna radionica za osnovnoškolce

Povodom Svjetskog dana pčela, Tehnološko-inovacijski centar Virovitica u suorganizaciji...

Koncert duhovne glazbe Alana Hržice u Virovitici

Virovitica će u subotu ugostiti poznatog izvođača moderne duhovne...