Ponovno kreću Sportski praznici: Evo kako možete prijaviti svoje školarce

Date:

Hrvatski školski sportski savez u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta te županijskim školskim sportskim savezima ove godine pokreće projekt “Sportski praznici“. Ovaj inovativni program namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola te pruža besplatne sportske aktivnosti tijekom ljetnih praznika.

Projekt ima za cilj promovirati tjelesnu aktivnost među mladima, pružajući im priliku da kvalitetno provode slobodno vrijeme i razvijaju zdrave životne navike. Kroz tri tjedna, djeca će pod stručnim vodstvom kineziologa sudjelovati u raznim sportskim aktivnostima koje uključuju nogomet, košarku, rukomet, atletiku, plivanje i mnoge druge. Osim sportskih aktivnosti, djeca će imati priliku učiti o važnosti pravilne prehrane i zdravog načina života.

Program će se održavati na čak 98 lokacija diljem Hrvatske, čime se osigurava dostupnost širokom broju djece. Svako dijete koje sudjeluje u programu dobit će besplatnu majicu i obrok. Prijave za program započinju 20. svibnja 2024., a zainteresirani roditelji i učenici mogu se prijaviti putem službene web stranice Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Projekt “Sportski praznici” financiran je sredstvima Ministarstva turizma i sporta, a također dobiva podršku lokalnih zajednica i sportskih saveza. Ovaj sveobuhvatan pristup omogućuje da program bude besplatan za sve sudionike, čime se dodatno potiče sudjelovanje djece iz svih socio-ekonomskih slojeva.

Uz fizičke aktivnosti, program uključuje i edukativne radionice o zdravlju, prehrani i važnosti redovitog vježbanja. Stručni timovi kineziologa i nutricionista osigurat će da djeca ne samo da uživaju u sportu, već i stječu znanja koja će im pomoći u očuvanju zdravlja.

“Sportski praznici” predstavljaju izvrsnu priliku za djecu da provedu ljeto aktivno, učeći i družeći se s vršnjacima. Ovaj program ne samo da potiče tjelesnu aktivnost, već i razvija svijest o zdravom načinu života, što je ključno za njihovu budućnost. Hrvatski školski sportski savez pokazuje time svoju predanost razvoju mladih generacija kroz sport i edukaciju.

www.skolski-sport.hr/

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Share post:

Pretplatite se!

spot_imgspot_img

Aktualno

Čitajte...
Čitajte

Gradu Virovitici odobren projekt za financiranje edukativnih i sportskih aktivnosti za djecu

Gradu Virovitici odobreno je 50.000,00 eura za financiranje aktivnosti...

ROKOVO 2024. U Viroviticu dolaze Severina, Grše, Vesna Pisarović, Psihomodo pop i Gazde

Poznata su imena izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjoj...